Innhold
1
Historie

1992: Kristiansand Ishockeyklubb ble stiftet i 1992 av en gruppe ildsjeler på Sørlandet. Dette markerte  starten for arbeidet med en ishall i Kristiansand. En makrell var klubbens første logo. 

1997: Fusjon med KILK (Kristiansand inlineklubb) og innmeldelse i idrettsforbundet. 35 medlemmer.

2005: 50 medlemmer. Vi melder oss inn i Rogaland ishockeykrets. Det blir gjennomført flere aktiviteter for å øke fokus på ishockey og for å legge en ishall til Idda. 

2008: Barne- og ungdomsparti starter på rulleskøyter. Inlinevirksomheten i Odderøyhallen. 

2011: Ishallen på Idda åpner, et område som var et velkjent område for byen med hensyn på is. Der var det tidligere sprøytet utendørs isflate, med lengdeløpskonkurranser og løkkehockey i etterkrigstiden. Isflaten lå der det i dag er bygget fire leilighetsbygg til venste før inngangen til Idda, som var nødvendig for å finansiere Idda Arena. Det var også i første omgang planer for en utendørs isflate "bak" Idda, men dette området ble benyttet til kunstgress. Byen har en kunstfrossen isflate i byen forøvrig.  

Ved åpning av Idda er klubben 87 medlemmer. Allerede i første oppstartsår var aktiviteten stor i ishallen og per 2019 er allerede ishallen for liten for den aktiviteten som drives der fra KIK sin side. 

En en enkel ishall til øst for byen vil gi ytterligere løft for ishockeysporten på Sørlandet, og bidra ytterligere til at landsdelen på sikt vil markere seg nasjonalt i denne vinteridretten.  

 

 

 I fokus