A-lagetA-laget
J11-13J11-13
U8U8
U9-10U9-10
U11U11
U13U13
U15U15
OLDIESOLDIES

  
  
Innhold
1
Vi har lag for alle

Om du er liten eller stor, vi har plass til deg. 

Er du under 10 år er antakelig hockeyskolen stedet å starte. 

Vi har mange barn og unge som begynner på våre u-lag både midt i sesongen og selv om de ikke har vært med fra "starten av". Ishockey gir rask mestringsfølelse, og det tar ikke lang tid for en nybegynner for å henge bra med. 

Er du voksen og ønsker å tilhøre et sosialt miljø med et fantastisk treningstilbud, så ta kontakt med det laget du ønsker. Vi har nybegynnere på besøk hver uke.  ​

2
Vi satser på jentene

Jentesatsning er et spesielt fokus i KIK. Vi har eget jentelag i tillegg til at jentene trener så mye de vil med guttene​

3
Vi har toppspillere på vei

KIK har sine første egenutviklede seniorspillere på plass i ulike klubber rundt om i landet. Snart ser vi noen av de i GET-ligaen. 

Vi har flere spillere på aldersbesteme landslag, både jenter og gutter​

4
Goalie

Vi tar spesielt vare på våre keepere. Det finnes en ekstra keepertrening fredag kl 19, og ellers har vi for vane at goalier kan stille på de partier de ønsker. 

En goalie har en egen posisjon i ishockey. Goalien passer vi på og beskytter. Goalien har rettigheter og vi gjør alt for at de skal bli best mulig​. 

KIK har låneutstyr for de som ønsker å bli goalie. 


5
For de med spesielle behov

Vi har lag tilrettelagt spillere med spesielle behov. Det er en definert satsning i KIK som en del av vårt verdigrunnlag- Mangfold og inkludering. 

Ved stor interesse settes det opp et eget Superlag. 

Utover dette har vi flere eksempler på spillere med spesielle behov som er inkludert i våre u-partier. Erfaringsvis  opplever både utøver og klubben forøvrig stor trivsel og mye glede med dette. 

Ishockey er en glimrende sport for spesielle behov. Spillet er såpass raskt at alle blir involvert på isen. Hjelm og gitter kan for noen hjelpe til for å skape en trygg personlig sone. For de med masse krefter kan man være så fysisk man bare vil, det er i praksis umulig å skade seg med all beskyttelsen. Vi har singel-garderober for de som har behov for det. 

6
"Hockeymama"

Du som forelder blir selvfølgelig inkludert i den store KIK-familien om du vil. Foreldre bidrar med alt fra å være foreldrekontakter, støttespillere, sjåfører, utstyrsansvarlig, kioskvakt, iskjører og ellers dugnadsarbeid. 

Vanligvis blir man sittende å se treningene. Foreldregruppene spleises tett sammen på tribunen. Derav begrepet "Hockeymama".

KIK er en stor familie med sterkt samhold. Velkommen inn, du får mer enn ishockey ut av dette!

7
Skate and Skills

​Torsdag morgen kl 07:00 har vi et tilbud til alle som vil trene en teknikk økt før skolen eller jobb

8
Hockeygymnas i Kristiansand?

Hva med å ta studiespesialisering sammen med Kaptein Sabeltann? 

Per i dag har vi ikke fått til et tilbud om idrettsgymnas med spesialisering Ishockey i Kristiansand, men vi har alle muligheter for dette. Det er flere gode idrettsgymnas i regionen, ​ishallen ligger ubrukt på dagtid og KIK har kapasitet og kompetanse som instruktører. Ved tilstrekkelig interesse, vil dette bli en realitet. 

9
Er det "fali"?

Synes du ishockey ser skummelt ut? Jo, det er en kontaktsport med fullkontakt (taklinger), men samtidig med beskyttelse på hele kroppen. Samtidig er spillet meget raskt og høy-intensivt. Denne kombinasjonen kan føre til en del adrenalin, særlig hvis det er resultater på spill... 

I denne sporten har man lov til å stoppe spilleren som fører pucken ved å "kræsje" med kroppen, det vil si kropps takle. Det må skje etter visse regler, uten å benytte kølle, gå etter kne, hode osv. Derfor finnes det en rekke regler som skal ivareta spillerens sikkerhet, det vil si utvisninger for den som bryter reglene. 

Slåssing er strengt forbudt og straffes med matchstraff og karantene. Beklageligvis vises ofte kun slike situasjoner i TV ruta...

I NHL, den amerikansk-canadiske ligaen, er nivået så høyt at lagene taper med en mann utvist i to minutter. Derfor er ishockey på vei bort ra slåssing og stygge taklinger.   

Er det farlig? Nei, i barne- og ungdomsidretten er det veldig lite skader. På senior nivå var det tidligere en del tøff kontakt, som nå er på vei til å endres. 

10
Dommere

Som alle klubber har også KIK behov for å ha egne dommere. Dette hjelper godt ved avvikling av hjemmekamper i alle aldersklasser. 

Vil du bli dommer får du kurs gjennom forbundet​.

 Nyheter

 

 

 

 

GLENCORE - Mennesker, miljø, teknologi og stolthet!https://glencore.comGLENCORE - Mennesker, miljø, teknologi og stolthet!
SKANDIA ENERGI - din leverandør av fornybar energi!https://skandiaenergi.noSKANDIA ENERGI - din leverandør av fornybar energi!
TROLLVEGG ARKITEKTSTUDIO - vi utvikler regionen!http://trollvegg.noTROLLVEGG ARKITEKTSTUDIO - vi utvikler regionen!
ENTELIOS - ditt viktigste bidrag til en bærekraftig fremtid!https://entelios.noENTELIOS - ditt viktigste bidrag til en bærekraftig fremtid!
TOYOTA SØR - for driftssikre biler!http://www.toyotasor.no/TOYOTA SØR - for driftssikre biler!
PIZZABAKEREN GRIM - smaker godt hele dagen!https://www.pizzabakeren.no/PIZZABAKEREN GRIM - smaker godt hele dagen!
THON HOTEL MARKENS - når du har gjester!https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/kristiansand/thon-hotel-kristiansand/THON HOTEL MARKENS - når du har gjester!
PELICAN ROUGE - smaken av god kaffe!http://http://www.pelicanrouge.com/noPELICAN ROUGE - smaken av god kaffe!
ALLKOPI NETPRINT - for grafisk profilering!https://www.allkopi.no/ALLKOPI NETPRINT - for grafisk profilering!
FS MUR - tar vare på verdier!http://fsmur.noFS MUR - tar vare på verdier!
VARMEFAG - til kos og til nytte!https://www.varmefag.no/VARMEFAG - til kos og til nytte!
HENNIG OLSEN IS - kremen av iskrem!https://www.hennig-olsen.no/HENNIG OLSEN IS - kremen av iskrem!
MULTICONSULT - et ledende konsulentselskap!https://www.multiconsult.no/MULTICONSULT - et ledende konsulentselskap!
SPAREBANKEN SØR = banken for Sørlandet!https://www.sor.no/SPAREBANKEN SØR = banken for Sørlandet!

 

 

 I fokus

 Alle nyheter

 

 

KIK i gang på KompisKIK i gang på Kompis2019-11-30T23:00:00ZKIK lager god stemning og låner ut skøyter på Kompis hver lørdag hele vinteren
Full pott for "Lions"Full pott for "Lions"2019-11-23T23:00:00ZVårt A-lag vant begge sine kamper mot Forus Sandnes "Ravens" hjemme på Idda. Søndag ble det 7-3 og lørdag endte oppgjøret med seier 5-4 mot serielederen.
Landskamper på Idda!Landskamper på Idda!2019-11-10T23:00:00ZI starten på desember skjer det en historisk begivenhet på Idda Arena i Kristiansand. Da spilles nemlig den første av flere landskamper i ishockey på Sørlandet. Det gjelder jenter U18 denne gang - mot Danmark.
Seier i serieåpningenSeier i serieåpningen2019-10-11T22:00:00ZDet tok under ett minutt å sette første mål for KIK I sesongens første kamp. Og det var bare begynnelsen...
Suksess med jentehockeydag Suksess med jentehockeydag 2019-10-06T22:00:00ZOpp mot 30 jenter samlet på Idda i anledning Jentehockeydagen, som ble arrangert i forbindelse med "World Girls Ice Hockey Weekend" - et tiltak fra IIHF der det arrangeres en verdensomspennende helg hvor jentene står i fokus.
Strålende start på serien for U15Strålende start på serien for U152019-09-30T22:00:00ZTo seire og en uavgjort kamp i helgens start på U15 serien, mot Tønsberg, på hjemmebane. Spesielt i den aller siste perioden viste våre innsatsfylte jenter og gutter seg fra sin beste side...
Skøyte-og hockeyskolen er I gangSkøyte-og hockeyskolen er I gang2019-09-29T22:00:00ZNeste generasjon ishockeyspillere er på plass på Idda. Lørdag 28. september var det 25 barn innom skøyte- og hockeyskolen.
Allsidighet skaper idrettsglede!Allsidighet skaper idrettsglede!2019-09-03T22:00:00ZDet er ikke bare ishockey som er gøyal idrett. Denne herlige gjengen fra vårt U-10-lag og noen andre interesserte, fikk forleden anledning til å prøve seg på den populære amerikanske sporten «baseball».
Hockeycamp i høstferien på IddaHockeycamp i høstferien på Idda2019-08-29T22:00:00ZMikke og Dagge fra SWETEC HOCKEY stiller nok en gang på Idda, denne gang med nytt konsept.
Super «kick off» på sesongen!Super «kick off» på sesongen!2019-08-21T22:00:00ZSesongen 2019/2020 er i gang, og de første treninger er avholdt på isen. I forkant innkalte klubben til oppstartsmøte på Idda Arena - og for en oppslutning - som bildet øverst viser!
KIK spillere på landslagetKIK spillere på landslaget2019-08-18T22:00:00ZSilje og Mari avsluttet fjorårssesongen med spill for Norge i Tsjekkia.
«Palmesus» ble nok en dugnadssuksess!«Palmesus» ble nok en dugnadssuksess!2019-07-12T22:00:00ZFrivillig innsats, som skaper et ekstra bidrag til både klubbens og medlemmenes egen økonomi, er en viktig trivselsfaktor for KIK. For vi har ikke bare sportslige ambisjoner, men vektlegger også det å være en familieklubb.
Mads opp i full stillingMads opp i full stilling2019-06-29T22:00:00ZEndelig kan Mads ha full stilling i KIK, etter flere års ventetid.
Smekkfull Skills&Skate-campSmekkfull Skills&Skate-camp2019-05-13T22:00:00ZStor oppslutning da KIK arrangerte Skills&Skate camp i samarbeid med Swetec Hockey siste helgen før isen gikk i mai.
“If you can dream it, you can do it”“If you can dream it, you can do it”2019-05-08T22:00:00ZKIK har et jevnt tilsig av unge, ambiiøse spillere satser på sin idrett. To gode representanter fikk plutselig en mulighet helt utenom det vanlige.