A-lagetA-laget
J11-13J11-13
U8U8
U9-10U9-10
U11U11
U13U13
U15U15
OLDIESOLDIES

  
  
Innhold
1
Vi har lag for alle

Om du er liten eller stor, vi har plass til deg. 

Er du under 10 år er antakelig hockeyskolen stedet å starte. 

Vi har mange barn og unge som begynner på våre u-lag både midt i sesongen og selv om de ikke har vært med fra "starten av". Ishockey gir rask mestringsfølelse, og det tar ikke lang tid for en nybegynner for å henge bra med. 

Er du voksen og ønsker å tilhøre et sosialt miljø med et fantastisk treningstilbud, så ta kontakt med det laget du ønsker. Vi har nybegynnere på besøk hver uke.  ​

2
Vi satser på jentene

Jentesatsning er et spesielt fokus i KIK. Vi har eget jentelag i tillegg til at jentene trener så mye de vil med guttene​

3
Vi har toppspillere på vei

KIK har sine første egenutviklede seniorspillere på plass i ulike klubber rundt om i landet. Snart ser vi noen av de i GET-ligaen. 

Vi har flere spillere på aldersbesteme landslag, både jenter og gutter​

4
Goalie

Vi tar spesielt vare på våre keepere. Det finnes en ekstra keepertrening fredag kl 19, og ellers har vi for vane at goalier kan stille på de partier de ønsker. 

En goalie har en egen posisjon i ishockey. Goalien passer vi på og beskytter. Goalien har rettigheter og vi gjør alt for at de skal bli best mulig​. 

KIK har låneutstyr for de som ønsker å bli goalie. 


5
For de med spesielle behov

Vi har lag tilrettelagt spillere med spesielle behov. Det er en definert satsning i KIK som en del av vårt verdigrunnlag- Mangfold og inkludering. 

Ved stor interesse settes det opp et eget Superlag. 

Utover dette har vi flere eksempler på spillere med spesielle behov som er inkludert i våre u-partier. Erfaringsvis  opplever både utøver og klubben forøvrig stor trivsel og mye glede med dette. 

Ishockey er en glimrende sport for spesielle behov. Spillet er såpass raskt at alle blir involvert på isen. Hjelm og gitter kan for noen hjelpe til for å skape en trygg personlig sone. For de med masse krefter kan man være så fysisk man bare vil, det er i praksis umulig å skade seg med all beskyttelsen. Vi har singel-garderober for de som har behov for det. 

6
"Hockeymama"

Du som forelder blir selvfølgelig inkludert i den store KIK-familien om du vil. Foreldre bidrar med alt fra å være foreldrekontakter, støttespillere, sjåfører, utstyrsansvarlig, kioskvakt, iskjører og ellers dugnadsarbeid. 

Vanligvis blir man sittende å se treningene. Foreldregruppene spleises tett sammen på tribunen. Derav begrepet "Hockeymama".

KIK er en stor familie med sterkt samhold. Velkommen inn, du får mer enn ishockey ut av dette!

7
Skate and Skills

​Torsdag morgen kl 07:00 har vi et tilbud til alle som vil trene en teknikk økt før skolen eller jobb

8
Hockeygymnas i Kristiansand?

Hva med å ta studiespesialisering sammen med Kaptein Sabeltann? 

Per i dag har vi ikke fått til et tilbud om idrettsgymnas med spesialisering Ishockey i Kristiansand, men vi har alle muligheter for dette. Det er flere gode idrettsgymnas i regionen, ​ishallen ligger ubrukt på dagtid og KIK har kapasitet og kompetanse som instruktører. Ved tilstrekkelig interesse, vil dette bli en realitet. 

9
Er det "fali"?

Synes du ishockey ser skummelt ut? Jo, det er en kontaktsport med fullkontakt (taklinger), men samtidig med beskyttelse på hele kroppen. Samtidig er spillet meget raskt og høy-intensivt. Denne kombinasjonen kan føre til en del adrenalin, særlig hvis det er resultater på spill... 

I denne sporten har man lov til å stoppe spilleren som fører pucken ved å "kræsje" med kroppen, det vil si kropps takle. Det må skje etter visse regler, uten å benytte kølle, gå etter kne, hode osv. Derfor finnes det en rekke regler som skal ivareta spillerens sikkerhet, det vil si utvisninger for den som bryter reglene. 

Slåssing er strengt forbudt og straffes med matchstraff og karantene. Beklageligvis vises ofte kun slike situasjoner i TV ruta...

I NHL, den amerikansk-canadiske ligaen, er nivået så høyt at lagene taper med en mann utvist i to minutter. Derfor er ishockey på vei bort ra slåssing og stygge taklinger.   

Er det farlig? Nei, i barne- og ungdomsidretten er det veldig lite skader. På senior nivå var det tidligere en del tøff kontakt, som nå er på vei til å endres. 

10
Dommere

Som alle klubber har også KIK behov for å ha egne dommere. Dette hjelper godt ved avvikling av hjemmekamper i alle aldersklasser. 

Vil du bli dommer får du kurs gjennom forbundet​.

 Nyheter

 

 

Regelendringer 2018/19-sesongenRegelendringer 2018/19-sesongen2018-08-30T22:00:00ZHer er en presentasjon med presiseringer/tolkninger/endringer av spillereglene som gjelder fra og med første treningskamp denne sesongen

 

 

TOYOTA SØR - for driftssikre biler!http://www.toyotasor.no/TOYOTA SØR - for driftssikre biler!
PIZZABAKEREN GRIM - smaker godt hele dagen!https://www.pizzabakeren.no/PIZZABAKEREN GRIM - smaker godt hele dagen!
THON HOTEL MARKENS - når du har gjester!https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/kristiansand/thon-hotel-kristiansand/THON HOTEL MARKENS - når du har gjester!
PELICAN ROUGE - smaken av god kaffe!http://http://www.pelicanrouge.com/noPELICAN ROUGE - smaken av god kaffe!
ALLKOPI NETPRINT - for grafisk profilering!https://www.allkopi.no/ALLKOPI NETPRINT - for grafisk profilering!
FS MUR - tar vare på verdier!http://fsmur.noFS MUR - tar vare på verdier!
VARMEFAG - til kos og til nytte!https://www.varmefag.no/VARMEFAG - til kos og til nytte!
HENNIG OLSEN IS - kremen av iskrem!https://www.hennig-olsen.no/HENNIG OLSEN IS - kremen av iskrem!
MULTICONSULT - et ledende konsulentselskap!https://www.multiconsult.no/MULTICONSULT - et ledende konsulentselskap!
SPAREBANKEN SØR = banken for Sørlandet!https://www.sor.no/SPAREBANKEN SØR = banken for Sørlandet!

 

 

Årsmøte KIKhttps://kik.klubb.nif.no/Lists/Aktiviteter/DispForm.aspx?ID=15Årsmøte KIK2019-03-20T18:00:00Z2019-03-20T20:00:00ZMedierommet Idda ArenaSaker som et medlem ønsker å tatt opp på årsmøtet, må sendes styret senest 20.02.19 til styret@kik.no Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet. For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ikke ha utestående fordringer til klubben. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. Velkommen til årsmøte!
Aktivitetsdag hovedsponsor Hennig Olsenhttps://kik.klubb.nif.no/Lists/Aktiviteter/DispForm.aspx?ID=13Aktivitetsdag hovedsponsor Hennig Olsen2019-04-06T13:00:00Z2019-04-06T16:00:00ZIdda ArenaHovedsponsor har i sin avtale ett arrangement med KIK. De har leid alt som finnes på Idda, fra curling til idrettshall. Det kommer et sted mellom 2-500 personer, også tilreisende fra Oslo. Vi gleder oss og gjør dette til en festdag.
Oldies vs Skagerrak Hockeyhttps://kik.klubb.nif.no/Lists/Aktiviteter/DispForm.aspx?ID=23Oldies vs Skagerrak Hockey2019-04-07T15:00:00Z2019-04-07T18:00:00ZIddaSesongens siste kamp for de eldste

 I fokus

 Alle nyheter

 

 

Vi vant pokalen!Vi vant pokalen!2019-02-10T23:00:00ZMed blant annet både lagkaptein og målscorere fra KIK med på laget, ble det storeslem for koalisjonen mellom Rogaland, Hordaland og Vest-Agder i kretslagsmesterskapet!
Toyota Sør ut på glattisen...Toyota Sør ut på glattisen...2019-02-02T23:00:00Z- Takk for en hyggelig lørdagskveld. Veldig moro å få prøvd seg på isen. Gøy at så mange fra KIK tok seg tid til å være med oss en vanvittig gøyal opplevelse :)
Seier mot ForusSeier mot Forus2019-02-01T23:00:00ZA-Laget KIK Lions tok en real revansje mot Forus i Stavanger i helgen, etter jevnspilte kamper tidligere i sesongen. Lørdag vant de 2-9 og søndag 1-9.
«Live» ishockey på NRK!«Live» ishockey på NRK!2019-01-23T23:00:00ZEn herlig blanding av jenter og gutter fikk i går kveld vise sine ferdigheter under «Primetime» på NRK1 TV `s nyhetssending. Innslaget ble sendt direkte. Det er gøy med slike flotte representanter for klubben vår!
KIK ER OGSÅ DIN "KOMPIS"!KIK ER OGSÅ DIN "KOMPIS"!2019-01-21T23:00:00ZKIK ønsker å bli mer synlig som klubb - og da er den blomstrende aktiviteten rundt isbanen i Kvadaturen en kjærkommen anledning.
Vi sender "Svennis" til New YorkVi sender "Svennis" til New York2019-01-14T23:00:00ZDet skulle ta to år. Det tok to dager. Klubbens superhelt "Svennis" er på vei til Rangers-kamp etter spleisen i klubben
Vi trives best med god is!Vi trives best med god is!2018-10-03T22:00:00Z- Ishockey er en idrett som fascinerer meg. Dessuten har Kristiansand Ishockeyklubb (KIK) og vår bedrift fellesnevnere i sitt verdigrunnlag som mangfold, likestilling og inkludering.
Uten oss – ikke noe lag!Uten oss – ikke noe lag!2018-09-30T22:00:00ZAggressiv hip-hop høres fra styrkerommet på Idda Arena. Men her er det ikke akkurat maskuline kroppsbyggere som løfter jern. For her er det «Hockey-Mammaene» som er i gang under ledelse en av våre svært lovende hockeyjenter, Silje Gundersen.
Vellykket hockey-camp!Vellykket hockey-camp!2018-09-29T22:00:00ZHøstferien 2018 ble for noen innledet på en hektisk men gøyal måte. Denne siste helgen i september samlet 31 deltagere på vårt flotte anlegg på Idda Arena:
KIK Skate & Skills, morgentrening, ettermiddagstrening og SWETEC I MAI!KIK Skate & Skills, morgentrening, ettermiddagstrening og SWETEC I MAI!2018-09-16T22:00:00ZVi kan med glede invitere til KIK Skate & Skills morgentrening, ettermiddagstrening og SWETEC-camp i mai! I tillegg har vi også SWETEC-camp første helgen i høstferien.
Skøyte- og ishockeyskolen er i gang. Kom og prøv du også! Skøyte- og ishockeyskolen er i gang. Kom og prøv du også!2018-09-14T22:00:00ZVIL DU LÆRE Å GÅ PÅ SKØTER OG/ELLER SPILLE ISHOCKEY? Påmelding i linken i skjemaet nederst.
Nyhetsbrev fra Styret - Høsten 2018Nyhetsbrev fra Styret - Høsten 20182018-09-13T22:00:00ZUnder ligger nyhetsbrev for høsten 2018. Det er også vedlagt i egen fil for de som ønsker det.
Istider for barn og unge er klart!Istider for barn og unge er klart!2018-08-29T22:00:00ZIstidene for barn og unge sesongen 18/19 er klart.
Høstferiehockey med SWETEC! NY TID! 29.-30. SeptemberHøstferiehockey med SWETEC! NY TID! 29.-30. September2018-08-29T22:00:00ZNY tid for høstferiehockey med SWETEC! 29.-30. september
Høstferiehockey med SWETEC! AVLYST! OBS OBS!Høstferiehockey med SWETEC! AVLYST! OBS OBS!2018-08-27T22:00:00ZHøstferiehockeyen med SWETEC er dessverre avlyst. Vi jobber med nye tider.