Landskamper på Idda!

En entusiastisk gjeng samlet på Idda Arena til første gjennomgang av opplegg for landskampene i desember, fra venstre daglig leder i KIK, Mads Gabriel Scott, leder for arrangementet, Morten Pedersen(KIK),  generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, driftsleder på Idda Arena, Per Ivar Knutsen, idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen, Bjørn Tore Haugen og styreleder Anne Lene Hansen, begge KIK.

Av Jan Harald Rismyhr
11.11.2019
I starten på desember skjer det en historisk begivenhet på Idda Arena i Kristiansand. Da spilles nemlig den første av flere landskamper i ishockey på Sørlandet. Det gjelder jenter U18 denne gang - mot Danmark.

Det norske laget og motstanderen skal kombinere treningsleir og kampene som oppkjøring til mesterskap. Tre spillere fra Kristiansand er svært aktuelle for det norske laget.

- Dette er et spennende prosjekt for oss. Kristiansand er et høyt aktuelt sted for slike arrangementer. Vi har tillit til at KIK vil mestre denne oppgaven på en utmerket måte. Og vi har planer om flere engasjementer av denne typen lagt til Kristiansand. I den forbindelse er landskampene i desember en aldri så liten prøveklut, forteller generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet som besøkte Idda i forbindelse med oppstartsmøte for landskampene. Idrettssjef Terje Abrahamsen i Kristiansand kommune var også til stede, det samme var Idda Arenas driftssjef Per Ivar Knutsen og representanter for arrangørstaben i KIK.

De to lagene blir her i hele fem dager. Det skal ikke bare handle om ishockey. For begge nasjoner har takket ja til et besøk til vår hovedsponsor Hennig Olsen. Så is blir det her også, skjønt til et annet bruk :)