KIK spillere på landslaget

av Andreas Myhre
19.08.2019
Silje og Mari avsluttet fjorårssesongen med spill for Norge i Tsjekkia. 

Mari Pedersen og Silje Gundersen har spilt i Women´s European Cup. Det var en 10-nasjoners turnering i Pribram, Tsjekkia 23. – 29. april. Begge jentene har spilte på U15-laget til Kristiansand ishockeyklubb denne sesongen, og begge ligger på topp tre på poenglisten i U15 regional sørvest serie, med henholdsvis 21 og 23 poeng.  

Pribram har laget spilt mot Sveits, Østerrike, Tyskland og Frankrike. Alle kampene endte med tapSelv om Norge tapte alle kampene ble resultatene mye bedre enn i fjor. To av kampene ble avgjort på overtid. I tre av kampene var Norge det helt klart beste laget på isen, men de avgjørende målene uteble. Selv mot Finland som fikk sølv i turneringen spilte Norge jevnt gjennom hele kampen. Ingen av nasjonene vi møte utklasset oss i år slik som skjedde i fjor i flere av kampene. Silje hadde første mål for Norge, det var i den første kampen mot Sveits. Hun var også assisterende kaptein denne turneringen.   

Trenerteamet rundt laget var veldig fornøyd med jentenes sportslige fremgang fra i fjor. Samholdet i laget var også veldig bra, og det ble bemerket at det jobbes godt i klubbene i Norge. 

De fleste andre nasjonene kom godt forberedt til turneringen, en av nasjonene hadde en samling i måneden gjennom hele sesongen, en annen en tre ukers treningscamp like i forkant av turneringen. Jentene våre hadde første felles trening i Tsjekkia dagen før første kamp. JU16 er ett nytt lag i Norge, forhåpentligvis vil dette laget ha flere samlinger gjennom neste års sesong.  

Det var 15-20 supportere med fra Norge som gjorde sitt beste for å lage stemning på tribunen. 

-Turen sprengte alle forventninger, forteller Mari. -Kampene gikk dessverre ikke vår vei, men vi sitter igjen med masse nye erfaringer, lærdom og ikke minst opplevelser. Vi har fått mange nye venner, ikke bare fra forskjellige plasser i Norge, men også fra andre land. Vi bodde på et pensjonat med fantastiske verter, hvor vi i tillegg fikk ri på kameler som teambuildning! Det er veldig stort å få representere Norge og spille med logoen på brystet. Jeg er veldig glad og stolt over at jeg fikk lov til å bli med på denne turneringen. Det var en opplevelse jeg vil huske hele livet, avslutter Mari 

-Turen var veldig gøy og spennende, forteller Silje. -Å reise på sånne turer med landslaget er veldig lærerikt fordi det er veldig mange gode spillere med, og mange gode lag vi spiller mot. Jeg lærer alltid noe nytt. Det er en veldig fin gjeng å reise med, og det er alltid gøy på tur. Det var veldig dumt at vi ikke klarte å vinne noen kamper, men neste år har jeg troen på at vi skal klare å høre nasjonalsangen spille. Endelig klarte jeg å score mitt første mål for Norge. Det var den første kampen mot Sveits. Jeg ble vanvittig glad når dommeren pekte på målet og blåse at pucken endelig var kommet inn i mål. Det var en helt fantastisk følelse når de ropte opp navnet mitt fra sekreteriatet, og når jeg skulle bort å feire med de andre. 

Jeg fikk mange nye venner fra andre land og traff igjen mange jeg kjente fra før. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk være med, og håper på å bli med på neste samling, avslutter Silje. 

 


*Lagbildet