Ubetalelig idrettsglede under avslutning for de yngste

​Full fart på Idda siste helgen i april

Av Andreas Myhre
28.04.2019
Mange blide ansikter var i sentrum under sesongens siste kretsturnering for de yngste som ble avviklet på Idda med KIK som arrangør.

- En herlig tradisjon, sier trener på KIK´s u9-10, Martin Lalko.  - Det er tredje året vi avslutter sesongen på hjemmebane. Vi spiller bedre og bedre, men det gjør de andre lagene også. Derfor må vi trene mye, sier han og snur seg til sine egne u9/10-spillere i garderoben - mellom to av de mange kampene denne helgen.

- Vi har med tre debutanter i dag, sier Jan Inge Gundersen. Han er lagleder for et rent jentelag fra KIK. Vi treffer også en fornøyd turneringsleder Jostein Bergland i en pause på tribunen.

- Det er bare positive tilbakemeldinger. Det er ikke vanskelig å få lag til å møte opp her på Idda. Det var faktisk lag som kom allerede fredag, sier han.

Han sikter da til noen av de 19 lagene som deltok i klassen U8 og U10. Av dem var hele 14 tilreisende fra Rogaland. KIK stilte selv fem lag.  Banen var delt.  To og to motstandere spilte så to kamper parallelt med åtte spillere på hver halvdel. Det ga en god utnyttelse av istid.  De gode dommerne kom fra KIK sine yngre partier.

- Vi hører at både små og store gjennom hele sesongen ser frem til avslutningen i Kristiansand, sier en beæret turneringsleder Bergland som avslutningsvis legger til at kretslagturneringer av denne typen er mye arbeid for klubben, men samtidig ikke er særlig inntektsbringende – i og med at lagene ikke betaler påmeldingsavgift og stort sett klarer seg selv i både matveien og når det gjelder overnatting. Han medgir at det er mye arbeid. Men å se idrettsgleden både på og utenfor banen. Det er betaling nok – og gjerne litt til!

* KIK U9-10 stortrives også i garderoben.
Og neste sesong – da skaldet trenes enda mer!

** Lagleder Jan Inge Sørensen på jentelaget, sammen med en av debutantene Ida Neverdal Pedersen.

*** Debutantene (fra venstre) Ida Neverdal Pedersen,
Marit Christine Wærøy og Tuva Knobel Atkinson på jentelaget

***** Liten og stor fra KIK´s dommerstall, men med
samme kraft i dommerfløyta, til høyre Emil Haave og Ishan Debnath til venstre.

****  Turneringsleder Jostein Bergland og hans medhjelpere i KIK bruker
mange timer på arrangementet, men mener det er vel anvendt tid – også utenomsportslig sett!