Uten oss – ikke noe lag!

Av Jan Harald Rismyhr
01.10.2018
Aggressiv hip-hop høres fra styrkerommet på Idda Arena. Men her er det ikke akkurat maskuline kroppsbyggere som løfter jern. For her er det «Hockey-Mammaene» som er i gang under ledelse en av våre svært lovende hockeyjenter, Silje Gundersen.

Nærmest er Anne Lene K. Hansen i full vigør. Hun er også styreleder i klubben vår – og energisk på flere områder. Hun forteller at det er en sprudlende gjeng med mammaer som begynte med denne aktiviteten i februar. Og nå er det rundt 50 som er tilsluttet gruppen:

• Vi trener, går på quiz, til Kilden eller en tur på byen. Det er veldig sosialt, og latteren sitter løst. Gjengen gir hverandre godt med påfyll av energi i en travel hverdag. Vi er mammaer både fra KIK og Idda Hockey som trener tre ganger i uken. Vi har i tillegg en dag i uken med utetrening. Det omfatter ofte trapper opp og ned. Endel av oss er også med på dametreningen på is, sier Anne Lene i spissen for en slagferdig gjeng. For da vi forteller at etter foto her skal inn og avbilde A-laget vårt, kommer reaksjonen kjapt: «En naturlig rekkefølge, mener de, for uten dem – da ville det blitt dårlig med rekuttering!»