Vi sender "Svennis" til New York

​Svein Erik "Svennis" i slipebua

Av Andreas Myhre
15.01.2019
Det skulle ta to år. Det tok to dager. Klubbens superhelt "Svennis" er på vei til Rangers-kamp etter spleisen i klubben

I Kristiansand Ishockeyklubb har vi flere ildsjeler. En av dem heter Svein Erik Husebæk. En mann som fikser alt for alle. I vår klubb vår betyr det å preparere isflaten flere ganger alle kvelder i uken. Slipe skøyter til de aktive av våre 450 medlemmer. Låne ut utstyr til de som har glemt eller ødelagt noe. Reparere, instruere barn og unge, dømme, rydde, låse.  Time etter time, kveld etter kveld. Uten betaling. 

Svein Erik har gjort dette i mange år. Så lenge at det var på tide med en takk. 

Kristiansand Ishockeyklubb er en breddeklubb som bidrar til inkludering, likestilling og mangfold. Blant flere bidragsytere hjelper vår hovedsamarbeidspartner Hennig-Olsen Is, Varmefag og andre sponsorer. I tillegg må det jobbes mye dugnad for å holde medlemskontingenter og treningsavgifter nede slik at vi kan gi tilbud til flest mulig. Svein Erik "Svennis" er en av de som virkelig bidrar. 

Et frivillig bidrag er bedre enn økte kontingenter. Kunne vi få "Svennis" over Atlanteren, til Madison Square Garden for å se favorittlaget New York Rangers? Vi trengte både reise, opphold og kampbillett. En kronerulling som skulle vare i to år ble satt i gang. 

Etter to dager var det bare å si god tur. Målet på 20 000 kr var nådd. 

Spleisen ruller helt til avreise. Per januar 2019 var vi over 23 000 kr. 

"For meg som bor alene er Kristiansand Ishockeyklubb å betrakte som en storfamilie. Det er meningsfylt å se de unge gli avgårde på isen og oppleve utviklingen fra år til år," sier Svein Erik.  

Vi ønsker Svennis god tur og er ganske sikker på at det er flere som blir med over. Det ser ut som sen høst 2019 er et passe tidspunkt. Legg det inn i kalenderen.